Musiikkiteatteriopetus

Musiikkiteatteriopetus on tarkoitettu sekä lapsille että aikuisille. Tunneilla harjoitellaan esiintymistaitoja musiikin ja laulujen avulla. Mikäli sinua jännittää-ei hätää! Siihen aina löytyy sopiva ratkaisu.

Opetus on ryhmäkohtaista ja opetustapa voidaan tilanteen mukaan aina soveltaa. Roolipuvut koostuvat asusteista, joita suunnitellaan itse. Myös valmiit laulujen ja tarinoiden aiheisiin liittyvät naamiaisasut ja asusteet kelpaavat. Ryhmäkoko on max.10 henkilöä(ei minimirajaa) ja tuntien kestot ovat 30, 45 tai 60 min. Lasten tunti kestää 30 min. Nuorten ja aikuisten puolestaan 45 tai 60 min, mutta myös 30 min.on mahdollista. Opetusta järjestetään arkisin iltapäivästä klo 15.30-20 välillä sekä viikonloppuna iltapäivästä klo 13-20 välillä, joten voit ilmoittautua siihen ajankohtaan, joka sinulle parhaiten sopii.

Teatteriryhmät ovat 3-6-, 6-8-, 8-10-, 10-12-, 12-16- ja 16-19-vuotiaat sekä aikuisryhmät. Pienten lasten kanssa aloitetaan helpoista asioista, kuten leikeistä, joiden avulla kerrotaan laulussa tapahtuvista asioista. Vähän isompien lasten ja nuorten kanssa harjoitellaan vuorovaikutus-ja esiintymistaitoja ja rooleja sekä luetaan laulujen tekstit ääneen ja lauletaan niitä. Opetus voidaan toteuttaa myös nukketeatterina, jolloin hahmot liikkuvat ja oppilaat laulavat ja puhuvat niiden puolesta. Aikuisten kanssa opetus toteutetaan samalla tavalla kuin lasten ja nuorten kanssa, mutta näytelmä tehdään lastenlaulujen lisäksi myös muiden laulujen, esim. hittien pohjalta. Opetusta on kerran viikossa tai joka toinen viikko.